Good old Mayans

Volgens mij heeft iedereen wel even nagedacht over de betekenis van de Mayakalender en het ‘voorspelde’ einde van de wereld wat afgelopen 21 december plaats zou vinden. De media hebben er ook wel een handje van gekregen om ons flink schrik aan te jagen en als de schapen die we zijn, staan we met zijn allen toch even stil bij een dergelijke theorie.

Zo ook in 2000, toen men er van overtuigd was dat de ‘millennium bug’ alle computersystemen zou laten crashen en dat een grote chaos uit zou breken. Grote bedrijven zoals electriciteitscentrales en chemische installaties hadden dubbele ploegen ingeschakeld en noodinstallaties paraat staan. Ook vliegtuigen mochten tijdens de jaarwisseling niet opstijgen of uberhaupt in de lucht zijn. En uiteindelijk viel het natuurlijk allemaal reuze mee. Zoveel zelfs, dat we het nu al bijna vergeten zijn. 

Maar voor de mensen die inmiddels verslaafd zijn aan de spanningen die deze speculaties met zich meebrengen is er hoop! Wetenschappers denken dat er een misinterpretatie van de Mayakalender is geweest en dat we ons allemaal zorgen hebben lopen maken om niks (go figure!). De dertiende b’ak’tun cyclus van de Mayakalender schijnt pas af te lopen op 21, 22 of 23 december van het jaar 2220 en dus niet van het jaar 2012. HA! En hoewel wij het niet meer mee zullen maken is het altijd een leuke manier om je (klein)kinderen angst aan te jagen. Zo houden we de ontwikkelingslijn van leven in angst door voorspellingen van willekeurige volkeren, waarzeggers, godsdiensten en wetenschappers toch in leven. 

Advertenties

Tags: , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: